2013 Haziran Diyetisyen Atamaları ile ilgili Hatırlatma

0
1292
www.diyetisyenstore.com

Sevgili Diyetisyen Adayı Arkadaşlar;

Bildiğiniz üzere haziran ayı içersinde sağlık bakanlığı bünyesinde diyetisyen atamaları yapılacaktır. Bu yüzden bundan önceki atamalarda yaşanan bir sıkıntıyı sizlerle paylaşıp bir uyarıda bulunmak istiyorum.

Daha önceki yerleştirme sonuçlarında henüz mezun olmamış diyetisyen adayları ÖSYM’den atama isteminde bulunmuşlardı. Ancak takdir edersiniz ki yalnızca mezun olmuş kişiler atanmaktadır. Bu aksaklıktan dolayı mezun olmayan kişilerin tercih yapması, tercih ettiği yere girme hakkı kazanması, ancak mezun olmadığı için kadronun boş kalma durumu söz konusu olmuştur. Yani mezun olmayan arkadaşlar kazanmalarına rağmen başlayamamış ve mezun arkadaşlar ise öğrenci arkadaşların bu yanlış hareketi ve bencilliği sonucu istedikleri yere atanamamıştır.

Site olarak; önceki atamalarda hangi öğrenci arkadaşların nereye yerleştiği ancak henüz mezun olmamasından dolayı atamasının gerçekleşmediğini ve kadronun yanmasına sebep olduğu bilgisine sahibiz. İnsiyatifimizle isimleri yayınlamadık. Ancak sonraki atamalarda bu yanlış davranışın sonucu olarak diyetisyen arkadaşlarımızın atanmasının engellememesi için hangi öğrenci arkadaşların, hangi üniversitede kaçıcı sınıfta olduğunu siteimizden açıklayacağız.

Lütfen bu konuda duyarlı olunuz ve kendinizin yaşamayı istemediğiniz durumları başkasına yaşatmayınız.

Bu atamalar ile ilgi face-Skype deki bazı yazışmaları yayınlamak istiyoruz ki, aynı hatalar tekrarlanmasın.

Soru : Ben 4. sınıfta öğrenciyim. Tek ders sınavına kaldım. Atama isteyebilir miyiz?

Cevap : Atamaları isteyebileceginiz son gün itibariyel son dersten geçmiş, diplama tarihin de atamaların yapılacağı son gün veya son günden önce ki bir tarih olması gerekmektedir.

Soru : KPSS 2012 ye girdim. Bu sene 3. sınıfım ÖSYM nin sayfasında KPSS Yerleştirmelerine başvurabilirsiniz diyor. Başvuru yapabiliyor muyum?

Cevap : 2012 KPSS sınavına girdiğin icin 2014 yılına kadar KPSS Yerleştirmelerine başvura biliyorsunuz. Ancak bu sizin atanmanızı sağlamaz. Yerleştirmenin sonucunda atamanız gerçekleşmesi için MEZUN olmuş olmanız gerekmektedir.

Soru : Öğrenci olarak atama istedim ancak gitmedim. Ne olur?

Cevap : Yerleştirme sonucunda bir yere yerleştiğiniz acıklanırsa ve sizde mezun olmadığınız icin O Kuruma gidemeyeceksiniz.
Neler olur ise
1- Diyetisyen talebinde bulunan kurum Diyetisyensiz kalacak.
2- Diyetisyene ihtiyacı olan insanların vebalini yükleneceksiniz
3- O kurumu tercih etmiş ancak puanı sizden düşük olduğu için yerleştirilemeyen Diyetisyen Arkadaşımızın yerleştirilmesine engel olmuş olacaksınız.
4- O kurum için bir sonraki atamalarda belki Diyetisyen alımı acıklanmayacak
5- Bu durumunuz fark edilirse Kanuni yaptırım söz konusudur.

Soru : 4. sınıf ögrencisiyim, yerleştirme isteyip, gitmeyeceğim. Puanım yüksek olduğu icin kendi evimin önündeki hastaneye bir başka Diyetisyen yerleştirilmemiş olacak ve Ben mezun olduğumda O Hastaneye kolayca yerleştirilebileceğim.

Cevap : Kendi capınızda mantıklı olabilirsiniz. Diyelim ki o hastane siz mezun oluncaya kadar bir başka diyetisyeni alamadı. Siz mezun oldunuz ve o hastaneye başladınız
1- Meslektaşınızın hakkını yediğiniz için,
2- Kurumda çalışanların ve hastaların hakkını gasp ettiğiniz için MUTLU olabilecek misiniz?

Son olarak Mezun olan bir arkadaşımızın sorusunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Soru : KPSS atamalarına başvurdum ancak gitmekten vaz geçtim neler olabilir.

Cevap : Bir yıl boyunca atama talebinde bulunamazsınız.
Malesef o kurum için bir daha ki Diyetisyen kadrosu açıklanması yıllar sonrasına kalabilmektedir. Çoğu zaman ataması yapılan kurumlara bir sonraki alımlarda o kurumun adı geçmemektedir.

Not: Bu yazıdaki soruların aslı çok uzundur. Anlaşılması ve verilmek istenen mesajın kolay olması için sadeleştirilmiştir.

Özet :
Diplamasında mezuniyet tarihi yerleştirme tarihinden önce olmayan öğrenci arkadaşların ve Diyetisyen Arkadaşlarımızında gitmeyecekleri kurumu tercih etmemeleri özenle rica olunur.

Sürç-i lisan ettiysek affola …

Diyetisyen Ali YÖRÜMEZ
Genç Diyetisyenler Yöneticisi
dytali@gmail.com

mail-grubu