2015-16 Yılı “Güz Dönemi” Lisansüstü Programı

0
1344
www.diyetisyenstore.com

Acıbadem Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ne göre 2015-16 Eğitim – Öğretim yılı Güz Yarıyılında aşağıdaki Lisansüstü Programlarına öğrenci alınacaktır;

Genç Diyetisyenler Ekibi
genc.diyetisyenler@gmail.com

 

Program Adı Kontenjan
 Ücret
(Ücretlere KDV dahil değildir)
​Başvuru Koşulları
Doktora Programları ​ ​ ​ ​
Beslenme ve Diyetetik Doktora Programı 10 30.000 TL * Beslenme Bilimleri, Diyetetik, Toplu Beslenme Sistemleri, Beslenme ve Diyetetik yüksek lisans programı mezunları ve Beslenme ve Diyetetik lisans mezunları başvurabilir.
Biyokimya ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Doktora Programı 13 23.500 TL ** Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi Biyoloji, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik  Bölümleri, Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik, Kimya Mühendisliği ve ilgili mühendislik anlarından lisans mezunları olup, yine ilgili alanlarda Yüksek Lisans eğitimini tamamlamış olanlar başvurabilir.
Biyokimya ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Doktora Programı 2 (Yabancı Uyruklu Öğrenci) 15.000 Euro ** Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi Biyoloji, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Bölümleri, Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik, Kimya Mühendisliği ve ilgili mühendislik anlarından lisans mezunları olup, yine ilgili alanlarda Yüksek Lisans eğitimini tamamlamış olanlar başvurabilir.
* Program ücretidir.    ​
** Programın 1 yıllık ücretidir.    ​
Program Adı Kontenjan  Ücret
(Ücretlere KDV dahil değildir)
(Program Ücretidir)
Başvuru Koşulları
​ Tezli Yüksek Lisans Programları ​ ​ ​ ​
Acil Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı 3 14.500 TL Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik/Sağlık Memurluğu Bölümlerinden mezun olan hemşireler/sağlık memurları başvurabilir.
Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı 2 14.500 TL Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik/Sağlık Memurluğu Bölümlerinden mezun olan hemşireler/sağlık memurları başvurabilir.
Dahili Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı 2 14.500 TL Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik/Sağlık Memurluğu Bölümlerinden mezun olan hemşireler/sağlık memurları başvurabilir.
Yoğun Bakım Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı 3 14.500 TL Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik/Sağlık Memurluğu Bölümlerinden mezun olan hemşireler/sağlık memurları başvurabilir.
Beslenme ve Diyetetik Tezli Yüksek Lisans Programı 10 15.250 TL Beslenme ve Diyetetik Lisans mezunları başvurabilir.
Biyoetik Tezli Yüksek Lisans Programı 6 10.000 TL Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Hemşirelik ve diğer Sağlık Bilimleri Fakülteleri ile Fen Edebiyat Fakültelerinin Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümleri, Hukuk, Sosyoloji, Antropoloji, Psikoloji, Felsefe, Tarih, İktisat bölümleri mezunları başvurabilir.
Biyokimya ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Tezli Yüksek Lisans Programı 2 14.500 TL Eczacılık Fakültesi, Fen Fakültesi Biyoloji, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Bölümleri, Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik, Kimya Mühendisliği ve ilgili mühendislik anlarından lisans mezunları başvurabilir.
İş Sağlığı ve Güvenliği Tezli Yüksek Lisans Programı 3 14.500 TL Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültelerinin Fizik, Kimya, Biyoloji ve Mimarlık Bölümleri, Mühendislik Fakültelerinin tüm bölümleri, Teknik Eğitim Fakülteleri, Teknoloji Fakülteleri ile Sağlık Bilimleri Fakülteleri mezunları başvurabilir.
Sağlık Fiziği Tezli Yüksek Lisans Programı 5 23.500 TL Fen-Edebiyat veya Mühendislik Fakültelerinin Fizik Lisans, Fizik Mühendisliği veya Nükleer Enerji Mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar başvurabilir.
Tezsiz Yüksek Lisans Programları
Hemşirelik Bilimleri Tezsiz Yüksek Lisans Programı 60 9.250 TL Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik/Sağlık Memurluğu Bölümlerinden mezun olan hemşireler/sağlık memurları başvurabilir.
İlaç Endüstrisinde Yönetim Tezsiz Yüksek Lisans Programı 10 14.500 TL Eczacılık, Tıp, Kimya, Kimya Mühendisliği, Biyoloji Fakültelerinden ve diğer ilişkili dört yıllık  YÖK tarafından denkliği onaylanmış programlardan mezun olanlar başvurabilir.
Kan Bankacılığı ve Transfüzyon Tıbbi Tezsiz Yüksek Lisans Programı 2 12.500 TL Biyoloji Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Tıbbi Biyoloji Bölümü,  Biyokimya Bölümü, Kimya Bölümü, Kimya Mühendisliği, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi mezunları başvurabilir.
Sağlık Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı 40 14.500 TL Dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar başvurabilir.

 

Tezli Yüksek Lisans Programları için Sınav Yeterlilikleri;

ALES, Sayısal en az 55 puan

ALES, Sayısal veya eşit ağırlık en az 55 puan (Hemşirelik Tezli Yüksek Lisans Programı)

GRE Sayısal (Graduate Record Examination) 610

GMAT Sayısal (Graduate Management Admission Test)  450

Tezsiz Yüksek Lisans Programları için ALES şartı aranmamaktadır.

Dil Yeterliliği

KPDS, ÜDS veya YDS’den en az 50 puan,

Dil Yeterliliğine sahip olmayan adaylar için Acıbadem Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü tarafından yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlik Sınavı’ndan en az 50 puan almış olmak,

 

Beslenme ve Diyetetik Doktora Programına Kabul Şartları:

A-Yüksek Lisans Mezunları için;

  1. ALES Sayısal bölümden en az 55 Puan ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen GRE ve GMAT gibi uluslararası sınavlardan muadil puan almak (GMAT Sınavı’ndan en az 450 Puan, GRE eskiden en az 610 puan, GRE yeniden en az 149 puan).
  2. KPDS/ÜDS/YDS’den en az 55 Puan veya TOEFL: Internet-based test (IBT) en az 66 puan almak. TOEFL (CBT) 184-186, (PBT) 516

B-Lisans Mezunları için;

1.      Lisans programından mezuniyet genel not ortalaması en az 3.0/4.0 olmak.

2.      ALES Sayısal bölümden en az 80 Puan ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen GRE ve GMAT gibi uluslararası sınavlardan muadil puan almak (GMAT Sınavı’ndan en az 585 Puan, GRE eskiden en az 720 puan, GRE yeniden en az 156 puan).

3.      KPDS/ÜDS/YDS’den en az 70 Puan veya TOEFL: Internet-based test (IBT) en az 84 Puan almış olmak.

Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Doktora Programına Kabul Şartları:

 

A-Yüksek Lisans Mezunları için;

  1. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Veterinerlikten Lisans Puanının; en az 65/100 veya 2.5/4 yada Tıpta Uzmanlık sınavından (TUS) 55 Temel Tıp Puanı,
  2. ALES Sayısal bölümden en az 55 Puan ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen GRE ve GMAT gibi uluslararası sınavlardan muadil puan almak (GMAT Sınavı’ndan en az 450 Puan, GRE eskiden en az 610 puan, GRE yeniden en az 149 puan).
  3. KPDS/ÜDS/YDS’den en az 70 Puan veya TOEFL: Internet-based test (IBT) en az 84 puan almak. TOEFL (CBT) 220, (PBT) 561

 

B-Lisans Mezunları için;

4.      Lisans programından mezuniyet genel not ortalaması en az 3.0/4.0 olmak.

5.      ALES Sayısal bölümden en az 80 Puan ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen GRE ve GMAT gibi uluslararası sınavlardan muadil puan almak (GMAT Sınavı’ndan en az 585 Puan, GRE eskiden en az 720 puan, GRE yeniden en az 156 puan).

6.      KPDS/ÜDS/YDS’den en az 70 Puan veya TOEFL: Internet-based test (IBT) en az 84, TOEFL (CBT) 220, (PBT) 561 puan almış olmak.

 

Programlara Başvuru için Gerekli Evraklar;

  • Başvuru formu, 
  • Mezun olduğu Yüksek Öğrenim Kurumlarından alınmış olan Lisans/Yükseklisans derslerini ve notlarını gösterir belgenin(transkript) aslı,
  • Lisans/Yükseklisans Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Fotokopisi (Onaylı fotokopisi kayıt esnasında istenecektir.) (Yabancı ülkelerden alınan diplomalarının YÖK tarafından denkliğinin onaylanmış olması gerekir).
  • Neden Yüksek Lisans / Doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon
  • Özgeçmiş,
  • Referans Mektubu, (en az bir adet)
  • 1 adet fotoğraf,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sonuç belgesi
  • Yabancı Dil Yeterlilik Belgesi (Yabancı Dil Belgesi, bulunmayan Yüksek Lisans adaylarından, Acıbadem Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünün 02 Eylül 2015 tarihinde yapacağı İngilizce Yeterlilik Sınavına girmek isteyenler ön kayıt esnasında Öğrenci Hizmetleri Ofisine kayıt yaptırmalıdır)
  • YÖK tarafından kabul edilmiş Türkçe eğitim veren merkezlerden (TÖMER vb.) başarı belgesi almış olmak. (Yabancı uyruklu öğrenciler orta öğrenim, lisans öğreniminin tamamını Türkçe eğitim yapan bir kurumda yapmış ise, Türkçe dil belgesi koşulu aranmaz).Yukarıda belirtilen belgelerin 01 Temmuz – 29 Ağustos 2015 tarihleri arasında Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Hizmetleri Ofisine ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Şahsen başvurular Ataşehir Yerleşkesi Kerem Aydınlar Kampüsünde kabul edilmektedir.
  • Eksik evrakla başvuru kabul edilmeyecek, Adaylar Posta yoluyla da başvuru yapabileceklerdir. (Posta ile başvuran adaylar Üniversitemiz adresine Öğrenci Hizmetleri Daire Başkanlığı’na gönderebilirler.)

 

  • Mülakat sonuçları 11 Eylül 2015 tarihinde Üniversitemiz web sayfası duyurular bölümünde ilan edilecektir.

Önemli Tarihler;

Lisansüstü Başvuru Tarihleri 01.07.2015-29.08.2015
Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı 02.09.2015
Başvuran Adayların Mülakat ve Değerlendirmelerin yapılması 07.09.2015-09.09.2015
Mülakat Sonuçlarının Web’de ilanı 11.09.2015
Öğretim ücretinin yatırılması ve kesin kayıt 14.09.2015-19.09.2015
Kayıt yaptırmayanların yerine yedek kayıtlar 21.09.2015-23.09.2015
Güz Yarıyılı Başlangıcı 28.09.2015
mail-grubu