RUSYADAN DANA ET
www.diyetisyenstore.com

Et ithalatı konusunda mühim bir gelişme gerçekleşti.

dana eti
dana eti

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor), Türkiye’nin Rusya’dan sığır eti ithalatına ilişkin veterinerlik sertifikasını onayladığını açıkladı.

Böylelikle  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in İstanbul’da bir restoranda “Rus eti yeme” planının gerçekleşmesi yolunda da adım atılmış oldu.

Rus Haber Ajansı Sputnik’in haberine göre, Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor), Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün, Rusya’dan sığır eti ithalatının önünü açacak veterinerlik sertifikasına yeşil ışık yaktığını açıkladı.

tayyip putin

Açıklama şu şekilde “Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Rosselhoznadzor’a Rusya’dan Türkiye’ye sığır eti ithalatına ilişkin veterinerlik sertifikasını onaylandığını bildirdi

İthalatın önündeki bir engelin kalkmasıyla fiilen ithalata başlanması halinde Rusya, Türkiye’nin et ithal edeceği 6. ülke olacak. 2017 verilerine göre Türkiye; Polonya, Fransa, Macaristan, Romanya ve Bosna-Hersek’ten et alımı yapıyor. Bu ülkelerden alınan etin toplamı 18 milyon kiloya çıkarken, sadece Bosna Hersek’ten kemiksiz lop et alınıyor.

 

Kaynak : Gıda Hattı

mail-grubu