2015-2016 yılı Burs Veren Kurumlar – 1

0
1775
www.diyetisyenstore.com

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı geldiği bu günlerde Burs Veren kurum ve kuruluşlar hangileri?
Geçmişten günümüzü iş adamları, Karşılıksız burs veren vakıflar ve dernekler tüm öğrenci adayları merakla beklemekte.

İşte 2015 Yılı için burs başvuruları yapacağınız yerler!
Burslarda Öncelik Bursiyerler için öncelik sıralamasında;  ailenin kırsal kesimde ikameti ve İstanbul’da bir üniversiteyi kazanmış olması, okuyan kardeş sayısı, kız çocukları, anne ve babadan birinin veya ikisinin hayatta olmaması, çocuğun parçalanmış aileden olması, öğrencinin özel yeteneğe ve uğraşa sahip olması, Vakfın, eğitim kültür ve sosyal etkinliklerinde yer alma çabasını göstermesi, gönüllülük hizmetine talip olması önem taşıyor.

Bursiyerlere Sağlanan İmkanlar

Yeküv, bursiyerlerine sağladığı eğitim katkısı yanında, kişisel gelişim imkanı sunacak projelerle destek sağlayarak, bursiyerlerle parasal katkıyı aşan bir iletişimi hedefliyor.

Bu amaçla; 
Her ay 20 yıldır sürdürülen ve bursiyerleri uzmanlarla buluşturan eğitim ve kültür toplantıları, NLP seminerleri,
Bilgisayar kursları,
 Başarıyı ve araştırmayı teşvik ödülleri
 Destek dersleri
Konser, tiyatro v.b. kültür-sanat etkinliklerine katılım imkanı,
 Sağlık hizmetleri, 
Psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri
, Staj programları, gençlik zirveleri, liderlik ve kariyer günleri,
Piknikler, kutlamalar,yemekler Giyim desteği ve ayni katkılar Kültür gezileri, Yurttaşlık eğitimleri Çocuk Hakları Sözleşmesi bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

HACI ÖMER SABANCI VAKFI
31 yıldır 24 bini aşkın öğrenciye burs veren vakıf, her yıl bir taban puan belirliyor. Bu yılın puanları henüz belirlenmemiş ama vakfın amacı hem başarılı hem dar gelirli öğrencilerin yüzünü güldürmek…

Burs başvuruları 15 Eylül ile 15 Ekim arasında yapılıyor. Kasım ayı sonunda kazananların isimleri açıklanıyor. Vakıf, bursu, yükseköğrenim süresince her yıl 9 aylık bir süre için ve geri ödeme yükümlülüğü ile veriyor. Geri ödeme ise, okulunu bitirip, bir işe giren öğrenciden tam bir yıl sonra 24 ay taksitli olarak alınıyor. Tel: (0322) 363 09 88

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI
TOG’un koşulları diğer vakıflardan oldukça farklı… En önemli koşul, haftada en az 4 saat herhangi bir toplumsal sorumluluk projesinde gönüllü olarak yer almak… Türkiye’deki 60 üniversitede ağ kuran TOG’un diğer kriteri akademik başarı… Bursun devamlılığı için öğrencinin başarı devamlılığı esas alınıyor. Ortalama 130 milyon lira burs veriliyor.
Geri ödemesi yok. Tel: (0216) 321 89 88

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI
Eylül’de başvurular alınıyor. Karşılıksız olarak veriliyor. Dilekçe ile başvuru yapılıyor, uygun adaya burs veriliyor. Tel: (0212) 293 54 18

İSTANBUL TİCARET ODASI 
İTO, İstanbul il sınırları içerisindeki devlet üniversitelerinin ekonomi ile ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilere burs veriyor. Burs alabilmek için çeşitli yaş sınırları aranıyor. Öğrencinin başka bir yerden burs almaması koşulu da var. Geri ödemesi yok. Ara sınıf ise alt sınıftan dersinin olmaması gerekiyor. Özel üniversite ve ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin başvuruları kabul edilmiyor. Her yıl Ekim-Kasım aylarında başvuru yapılabiliyor. Tel: (0212) 455 60 52

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ 
1 yılı 3.5 not ortalaması ile bitiren öğrenci, sonraki yılı başarı bursuyla okuyor. Yarışmalarda Türkiye’yi temsil edip derece alanlara spor bursu veriliyor.

21.YÜZYIL Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) BURS PROGRAMI 
Kimler Burs Alabilir?
 Amacı ülke çocuklarının, gençlerinin ve tüm insanlarımızın eğitsel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak olan YEKÜV, başarılı fakat eğitimlerini sürdürürken zorlanan ve her yıl belirlenen şartları taşıyan öğrencilere burs imkanı sunuyor. Bursun Süresi Bursa hak kazanan öğrenciler, başarılı oldukları ve bunu her eğitim dönemi başında belgeledikleri takdirde mezun olana dek bursları devam ediyor.

Başarısız olan, mezun olan, evraklarını zamanında getirmeyen, Vakıf etkinliklerine gerekli katılımı sağlamayan öğrencilerin bursları sona eriyor.

Burs miktarları, her eğitim döneminde yönetim kurulunca belirleniyor. Burslar karşılıksız olarak programlanıyor. Ancak öğrencilerden eğitsel, sosyal ve kültürel projelere katılmaları, öğrenci ve mezunların,toplumsal dayanışmaya katkı amacıyla gönüllülük bilincine sahip olmaları bekleniyor.

21. YÜZYIL ANADOLU VAKFI MAHMUTBEY
 
21.Yüzyıl Anadolu Vakfı Mahmutbey Yolu cad.No:53 Şirinevler Tel:2126543769

… Devamı gelecek …

Genç Diyetisyenler Ekibi

mail-grubu