Kötü beslenme tüm dünyayı etkiliyor

kötü beslenme, güncel beslenme haberleri

0
599
www.diyetisyenstore.com

2016 Küresel Beslenme Raporu, dünya nüfusunun üçte birinin yetersiz beslenme veya obezite sorunu yaşadığını belirledi. Kötü beslenme sorunu hastalık oranlarını ve sağlık hizmetlerinin üzerindeki yükü arttırıyor.

2016 Küresel Beslenme Raporu ’na göre, obez ve aşırı kilolu bireylerin oranı dünyanın her bölgesinde, neredeyse tüm ülkelerde artıyor. Bağımsız bir uzman grup tarafından oluşturulduktan sonra, uluslararası Gıda Politikası Araştırma Enstitüsü tarafından incelenen Küresel Beslenme Raporu, beslenmenin dünyadaki mevcut durumuyla ilgili her yıl yayınlanan bir değerlendirme.

Yeterli gıda alamamak gibi, aşırı gıda tüketimi de kötü beslenme kapsamında değerlendiriliyor.

Kötü beslenme çocuklarda yetersiz gelişim ve büyüme, ve enfeksiyona karşı hassasiyetin yanında obezite, kalp hastalığı, diyabet ve kanser riskine de neden oluyor.

Rapora göre kötü beslenme, tüm dünyada, 5 yaşın altındaki çocuk ölümlerinin neredeyse yarısından sorumlu ve yetersiz diyetlerle birlikte bu yaş grubundaki hastalıkların bir numaralı nedeni.

aclik-ve-cocuk-gidahatti

Yetersiz beslenme ve obezite bir arada görülüyor

Dünyada 57 ülke, yetersiz beslenme ve artan obezite oranları ile aynı anda mücadele etmek durumunda.

Çocuklarda yetersiz beslenme, yetersiz büyüme ve anemi gibi sorunlara neden olabiliyor. Aşırı kilolu veya obez olan yetişkin sayısının artması da zaten kırılgan olan sağlık sistemi üzerine oldukça büyük bir yük getiriyor.

Raporun yazarlarından, ABD merkezli Uluslararası Gıda Politikası Araştırma Enstitüsüaraştırmacısı Lawrence Haddad, her üç kişiden birinin kötü beslenme sorunundan etkilendiğini ifade etti.

obez-cocuk-rsz

Kötü beslenme faturası

Kötü beslenmenin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini ortaya koyan rapor, Afrika ve Asya’da her yıl gayri safi yurt içi hasılanın %11’inin kötü beslenmeye bağlı sorunlar nedeniyle kaybedildiğini öne sürdü.

Kötü beslenmenin aileler üzerindeki etkisi de önemli. ABD’de obez bir birey, evin toplam gelirinin yıllık %8’i kadar fazladan sağlık geliri harcamasına neden oluyor.

Çin’de ise, diyabet hastası bireyler gelirinin %16,3’ünü hastalığıyla ilgili harcamalar için ayırmak zorunda kalıyor.

haberin devamı için burayı tıklayınız.

Kaynak : www.gidahatti.com

mail-grubu