BESİN ALERJİNİZ VARSA DİKKAT!
Genellikle besinlerin bizzat kendilerinin ya da besinlerle birlikte alınabilecek başka etkenlerin, immünolojik ya da immünolojik olmayan mekanizmalarla oluşturabileceği anormal tabloyu bu başlık altında toplayabiliriz.
Besin alerjilerindeki klinik bulgular çok değişkendir. Bulgular besin antijeninin özelliğine, genetik yatkınlığa ve kişinin yaşına bağlı olarak değişebilir.
Mide-barsak sistemi: Belirtilerin %50-80 i bu sisteme aittir. Ağız ve dilde kızarıklık ve yanma, bulantı ve kusma, ishal, barsak emilim bozukluğu, karın ağrısı, şişkinlik, kabızlık
İnsanlar doğduktan sonra yaşamları boyunca binlerce farklı besin ile karşılaşmaktadırlar. Bu besinlerin içerisinde besin ögesi dediğimiz daha küçük yapı taşları mevcuttur. Bunlar; protein, yağ, karbonhidrat, su, vitamin ve minerallerdir. Hazır gıdalarda ise bu besin ögelerine ek olarak gıda katkı maddeleri eklenmektedir. Besin ögeleri arasında alerjiye yol açan maddeler genellikle protein yapısındadır.
[/vc_cta]
Hazır gıdalara eklenen katkı maddeleri de bazen insanlarda alerjilere neden olabilir. Alerjik reaksiyonlara neden olan bazı maddeler şunlardır:
Besin alerjileri ile nasıl başa çıkabiliriz?
Öncelikle alerjik reaksiyon verdiğiniz besini hayatınızdan çıkarmanız gerekir. Bunun yanında bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın.
Diyetisyen Ofisinze ait demirbaş listesi; Sorumlu Dyt. Odası; Çalışma masası , koltuğu Oturma grubu Kitaplık,…
Eğitimin Amacı Doğal beslenme ile gereksinimlerin karşılanamadığı ya da doğal beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda Enteral…
Merhaba Arkadaşlar, Diyetisyen Tahir Bey, Manisa ilinde KYK da görevlendirilmek üzere Diyetisyen arandığını bildirmiştir. Diyetisyen…
Ankara Medipol Üniversitesi ve Obezite Diyetisyenliği Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Kadın Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi…
Diyetisyenler için özel etkinlik