Şeker hastaları ne kadar karbonhidrat alacaklarını hesaplayabilirlerse ona göre insülinlerini yapar ve kan şekerleri daha iyi kontrol edebilirler.
“Karbonhidrat Sayımı” kan şekerini yönetmek için bir yemek planlama tekniğidir. Karbonhidrat Sayımı ile kişiye özel yemek listesi oluşturulur.
Karbonhidrat sayımı üç aşamada yapılır:
1.Basamak (Başlangıç düzeyi)
Bu aşama genel olarak tüm diyabetlilerde uygulanır. Bu basamakta öğrenilecekler:
Besinlerin karbonhidrat içerikleri tablo 1 de belirtilmiştir.
2.Basamak (orta düzey)
Yoğun insülin tedavisi alan (günde 4 kez veya daha fazla) ve pompa kullanan diyabetli bireylerin bilmesi gereken basamaktır.
Diyabet diyetisyeni, diyabetli bireyin karbonhidrat bilgisini, hesap yapma becerisini, kan glukozu ile karbonhidrat tüketimi ilişkisini değerlendirdikten sonra bu basamağa geçer.
Yazar : Sümeyye Aymaz
KAYNAKÇA
http://www.diabetcemiyeti.org/c/karbonhidrat-sayimi-sunumhttp://beyzaeliuz.com/kategoriler/tip-1-diyabet-ve-beslenme/ikinci-basamak-karbonhidrat-sayimi-egi/
http://www.diyabetiz.com/karbonhidrat-sayimi.html?showall=&start=4
Diyetisyen Ofisinze ait demirbaş listesi; Sorumlu Dyt. Odası; Çalışma masası , koltuğu Oturma grubu Kitaplık,…
Eğitimin Amacı Doğal beslenme ile gereksinimlerin karşılanamadığı ya da doğal beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda Enteral…
Merhaba Arkadaşlar, Diyetisyen Tahir Bey, Manisa ilinde KYK da görevlendirilmek üzere Diyetisyen arandığını bildirmiştir. Diyetisyen…
Ankara Medipol Üniversitesi ve Obezite Diyetisyenliği Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Kadın Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi…
Diyetisyenler için özel etkinlik