Probiyotikler: Sağlıklı yaşam için yararlı dost bakteriler
Yeterli miktarda alındığı zaman kişinin sağlığı ve fizyolojisi üzerine olumlu etki gösteren yararlı (non-patojen) canlı mikroorganizmalardır.
Probiyotiklerin sahip olması gereken özellikler;
Probiyotikler, barsaktaki yararlı bakterileri arttırarak, zararlı bakterilerin sayısını azaltarak etkili olurlar. Barsak sisteminde iyi bakterilerin doğal dengesinin korumasına ve yenilemesine yardımcı olurlar. Sindirim sistemi üzerine ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidirler.
Ayrıca son yıllarda probiyotiklerin obezite ile mücadeledeki yeri çalışmalarla desteklenmektedir.
Yapılan bir çalışmada kontrol grubu ile karşılaştırıldığında probiyotik verilen grubun vücut ağırlığında azalma, çeşitli bölgelerinde yağ doku kütlesinde azalma görülmektedir. Ayrıca karaciğer yağlanmasını azaltıcı, kan lipid profilini düzenleyici, glukoz toleransını iyileştirici olduğu bildirilmiştir.
Başka bir çalışmada ise düşük yağlı yoğurt ve probiyotik yoğurt tüketen iki grup 12 hafta kilo kaybı programında takip edilmiş ve çalışma sonunda probiyotik yoğurt tüketiminin total kolesterol, LDL kolesterol ve insülin direncini azaltmada daha etkili olduğu görülmüştür. Probiyotiklerin kilo kaybı programında lipid profiline ve insülin duyarlılığına olumlu etkisi belirtilmiştir.
Diyetisyen Ofisinze ait demirbaş listesi; Sorumlu Dyt. Odası; Çalışma masası , koltuğu Oturma grubu Kitaplık,…
Eğitimin Amacı Doğal beslenme ile gereksinimlerin karşılanamadığı ya da doğal beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda Enteral…
Merhaba Arkadaşlar, Diyetisyen Tahir Bey, Manisa ilinde KYK da görevlendirilmek üzere Diyetisyen arandığını bildirmiştir. Diyetisyen…
Ankara Medipol Üniversitesi ve Obezite Diyetisyenliği Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Kadın Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi…
Diyetisyenler için özel etkinlik