Dyt.Güllü seydik yumurtayı ne kadar iyi tanıyoruz
Peki biz evlerimize aldığımız yumurtayı ne kadar tanıyoruz? Alırken nelere dikkat ediyoruz? Bizim için yumurtanın renginin beyaz veya sarı olması yeterli mi? Nereden aldığımıza dikkat ediyor muyuz? Yumurtaların son kullanma tarihleri var mı ve bunu nasıl anlarız? İşte tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası aşağıda yer alıyor. Birlikte inceleyelim.
1) Yetiştirme Metodu Kodu: 0 organik, 1 serbest, 2 kümeste, 3 kafeste anlamına gelir.
2) Ülke Kodu
3) İl Trafik Kodu
4) Kümes Numarası: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl/İlçe Müdürlükleri tarafından kanatlı işletmelerinde bulunan her bir kümesteki sürülere verilen 1,2,3,… gibi sıra numarasıdır.
Yumurtlama Tarihi: Gün, ay, yıl olarak damga alanı Yumurtlamanın Son Tüketim Tarihi, yumurtlamadan itibaren 28 gündür.
Yetiştirme Metodu Kodu ile İşletme ve Kümes Numarasının okunaklı şekilde yumurta kabuğu üzerinde damgalanması zorunludur.
Sonuç olarak yumurtalarınızı alırken artık etiket okuyun. Fiyatına aldanıp taze olmayan ve sağlıksız yumurtalar tüketmeyin. Her şey sağlığınız için. Sağlıkla kalın.
Diyetisyen Ofisinze ait demirbaş listesi; Sorumlu Dyt. Odası; Çalışma masası , koltuğu Oturma grubu Kitaplık,…
Eğitimin Amacı Doğal beslenme ile gereksinimlerin karşılanamadığı ya da doğal beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda Enteral…
Merhaba Arkadaşlar, Diyetisyen Tahir Bey, Manisa ilinde KYK da görevlendirilmek üzere Diyetisyen arandığını bildirmiştir. Diyetisyen…
Ankara Medipol Üniversitesi ve Obezite Diyetisyenliği Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Kadın Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi…
Diyetisyenler için özel etkinlik