Bakan Akdağ, “İstanbul sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı”nın kapanışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
“Sağlıkta Dönüşüm Programı”nın 2. dönemi kapsamında 8. toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyleyen Akdağ, saha koordinatörlerinin hazırladığı raporlar sonrası bu tarz toplantılar düzenleyerek yol haritası belirlediklerini anlattı.
Akdağ, Sağlıkta Dönüşümün 2. dönemi ile ilgili olarak İstanbul’da ne tür bir çalışma yapabileceklerini konuştuklarını aktararak, “Bir megapol olmasından dolayı İstanbul’u farklı değerlendiriyoruz. İstanbul’un çözümleri, İstanbul’a has olması, tabii ki genel prensipler çerçevesinde… İstanbul, özel bazı muameleleri hak ettiği düşüncesindeyiz. Bu kapsamda Sağlıkta Dönüşümün ikinci döneminin stratejisi ve eylem planlarını hazırlarken İstanbul’a ayrı bir pozisyon oluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Temel sağlık hizmetleri açısından İstanbul’da belediyelerin genelde işlerini iyi yaptığını söyleyen Bakan Akdağ, şöyle konuştu:
“İstanbul’un temiz içme suyu gibi bir problemi yok. İstanbul’da kayda değer bir hava kirliliği de yok. İkincisi; birinci basamak sağlık hizmetleri dediğimiz aile sağlığı merkezlerimizdir. 2005’te başlattığımız bu uygulamaları 2010’da tüm Türkiye’de hayata geçirmiştik. İstanbul’da şu anda bin 114 aile sağlığı merkezimiz var. 4 bin 368 de aile hekimliği birimimiz var. Bu hesaba göre 3 bin 300 kişiye bir aile hekimimiz düşüyor. Hedefimiz 2 bin kişiye bir aile hekiminin düşmesi. Bu da yeni aile sağlığı merkezlerin yapımını veya mevcut olanların büyütülmesini gerektiriyor. Önümüzdeki yıllarda ciddi oranda bunu gerçekleştirmiş olacağız. İstanbul’da acil vakalara müdahalede daha hızlı olmak istiyoruz. Hareketli ekiplerin sayısını arttıracağız. Tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da telemetri dediğimiz sistemi geliştiriyoruz ambulanslarımızda. Yer tanıma açısından yeni elektronik sistemler geliştiriyoruz. Nakil açısından da çok özel yazılımlar yapıyoruz.”
Akdağ, “Sağlıklı Yaşam Merkezleri” geliştirdiklerini belirterek, “İstanbul’da 27 sağlıklı yaşam merkezimiz var, bu sayıyı 60’a çıkaracağız. İçinde aile hekimleriyle, diyetisyenleriyle, psikologlarıyla, fizyoterapistleriyle, beden eğitimi öğretmenleriyle, özel eğitim almış hemşireleriyle ve buna benzer karakterde personellerle donatılmış olacak.” dedi.
Diyetisyen Ofisinze ait demirbaş listesi; Sorumlu Dyt. Odası; Çalışma masası , koltuğu Oturma grubu Kitaplık,…
Eğitimin Amacı Doğal beslenme ile gereksinimlerin karşılanamadığı ya da doğal beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda Enteral…
Merhaba Arkadaşlar, Diyetisyen Tahir Bey, Manisa ilinde KYK da görevlendirilmek üzere Diyetisyen arandığını bildirmiştir. Diyetisyen…
Ankara Medipol Üniversitesi ve Obezite Diyetisyenliği Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Kadın Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi…
Diyetisyenler için özel etkinlik