Nur Çağlar Yaşam İçin Probiyotik
Probiyotikler, “pro” ve “biota” kelimelerinden oluşan “yaşam için” anlamına gelen, vücut sağlığına katkıda bulunan yararlı mikroorganizmalardır.
Bağırsaklarımızdaki yararlı bakterinin zararlı bakterilerden daha az sayıda olması birçok hastalığa yol açmaktadır. Çünkü bağırsaklarımız bizim “İkinci beynimiz” olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle yaşam boyu probiyotik tüketimi başta bağırsak sağlığı olmak üzere birçok hastalık açısından önemlidir.
Yoğurt: En çok bilinen doğal probiyotiktir. İçerdiği yararlı bakteriler sayesinde sindirim sistemini korur.
Kefir: Sütün bakteriler tarafından fermentasyonu sonucu oluşur. Mayalanma aşamasında yararlı bakteri sayısı çok fazla olduğundan probiyotik oranı oldukça yüksektir.
Turşu: Özellikle lahana turşusu yararlı probiyotik bakterilerden ve sindirim enzimlerinden zengin olup bağırsak sağlığına olumlu etkisi vardır.
Antibiyotik kullanımına veya enfeksiyona bağlı oluşan ishal, inflamatuar bağırsak hastalıkları gibi bazı sağlık problemlerinde günde 1 kapsül probiyotik takviyeleri de iyileşme sürecine olumlu katkı sağlar.
Diyetisyen Ofisinze ait demirbaş listesi; Sorumlu Dyt. Odası; Çalışma masası , koltuğu Oturma grubu Kitaplık,…
Eğitimin Amacı Doğal beslenme ile gereksinimlerin karşılanamadığı ya da doğal beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda Enteral…
Merhaba Arkadaşlar, Diyetisyen Tahir Bey, Manisa ilinde KYK da görevlendirilmek üzere Diyetisyen arandığını bildirmiştir. Diyetisyen…
Ankara Medipol Üniversitesi ve Obezite Diyetisyenliği Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Kadın Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi…
Diyetisyenler için özel etkinlik