2014 Sağlıklı Beslenme ve Hareket Yılı İlan Edildi

0
1308
www.diyetisyenstore.com

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2014’ü” sağlıklı beslenme ve hareket yılı” ilan ettiklerini söyledi.

Seka Park’ta düzenlenen “Sağlık Çalışanları Sağlık İçin Yürüyor” etkinliği ve İzmit Belediyesinin bisiklet dağıtım törenine katılan Müezzinoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “vatandaşların önünde sağlık hizmeti alma noktasında hiçbir engel bırakmayacaksınız” sözlerini anımsatarak, her sağlık kuruluşundan hizmet alabilmenin yollarını açan, ilaca, hekime, doktora, hemşireye, ebeye ulaşmaktaki bütün engelleri ortadan kaldıran anlayışla bugünlere geldiklerini anlattı.

1390735784_00005173852-kopya.jpg

Hekime ulaşamayanlara evde bakım hizmeti verme noktasına geldiklerine dikkati çeken Müezzinoğlu, “Sağlık hizmetlerinin sunumunda bundan 10-11 yıl önce rüyamızda görsek inanamayacaklarımızı bu ülkeye, millete yaşatır olduk. Rabbime şükrediyorum ama milletimize de teşekkür ediyoruz. Hizmetlerin en iyisine layık millete mensubuz. Rabbim bu milletin yarınlarını bugünden daha güzel eylesin” diye konuştu.

Hasta olmadan önce sağlıklı birey, nesil, aile ve toplum konusunda insanlara önemli görevler düştüğünü vurgulayan Müezzinoğlu, şunları dile getirdi:

“İnşallah hep birlikte 2014 yılını sağlıklı beslenme ve hareket yılı ilan ettik. Hemen hemen her pazar bu alanlarda, gerek bürokratlarımız, gerek eğitim camiamız, gerek vatandaşlarımız, gerek sivil toplum örgütlerimiz, gerekse yerel yönetimlerimiz, valiliklerimiz, belediye başkanlarımızın öncülüğünde sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam için hareket ediyoruz. Şu cümleyi çok iyi biliyoruz, ‘can boğazdan gelir’ ama ikinci ayağını da söylememiz lazım, ‘can boğazdan da çıkar’. Dolayısıyla canın boğazdan çıkacağını da hesaplayarak, boğazımızdan geçen her nefese yani temiz havayı ve aldığımız nefesi kirletmemeye dikkat etmeliyiz.”

1390735802_00005173851-kopya.jpg

“Sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşamamız için önemli”

Müezzinoğlu, sigarayla mücadeleye devam edeceklerini belirterek, çocuklara kötü örnek olunmaması gerektiğini aktardı.

“Nesillerimizin önünde güzel örnek olmanın dışında yanlış yapmaya, kötü örnek olmaya hakkımız yok” diyen Müezzinoğlu, “En sağlıklı içecek su, süt ve ayrandır. Ondan sonrasını olabildiğince kıyıya itin. Sağlıklı beslenme sağlıklı yaşamamız için önemli. İnşallah ülkemizde bu yıl yine obeziteyle mücadeleyi başlatıyoruz. Bunun en önemli adımlarından bir tanesi de beslenmeyle hareket” ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, uygun coğrafi bölgelerde bisiklet ve hareket kampanyası başlatacaklarını kaydederek, gençler ve çocuklara sağlıklı yaşam felsefesini yerleştirmeleri gerektiğini söyledi.

Nakil bekleyen 25 bin hastanın yaşama tutunabilmesi için insanların sağlıklıyken organlarını bağışlamasının önemli olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, “Bu dünyadan göçer olurken, ölümden ömür çıkartalım. Geçtiğimiz yıl yaklaşık bin 859 vatandaşımızı organ bağışı yapılmadığı için kaybettik. Dolayısıyla bir gün bizim de ihtiyacımız olabilir. ‘Ölüp giderken birilerine ömür bırakabilmek, herhalde en hayırlı işlerden biri olur’ diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ile öğrencilere bisiklet dağıtan Müezzinoğlu, vatandaşlarla egzersiz yaptıktan sonra bisiklet kullandı.

(AA)

 

Site Yazarımız Diyetisyen Berat ÜNÜVAR

mail-grubu