2013 Diyetisyen Maaşları

37
5688
www.diyetisyenstore.com

Merhaba Arkadaşlar,

Uzun süredir genç meslektaşlarımın merakla sordukları bir  soru “Devlette diyetisyen maaşları ne kadar?”  Hergün bu konu ile ilgili onlarca mail gelmektedir. Bunun üzerine bende bu yazıyı yazmaya karar verdim. Öncelikle 2012 nin son ayında Devletteki Diyetisyenlerin maaşları hakkında bilgi vereyim;

* 1/8 olan yani işe yeni başlamış bir Diyetisyen 2012 Aralık ayındaki maaşı 1378 tl dir. Bu maaşa %20 lik vergi dilimine girmiş halidir.

*1/8 olan yani işe yeni başlamış bir Diyetisyen 2012 Aralık ayındaki dengesi 608 tl dir.

*1/8 olan yani işe yeni başlamış bir Diyetisyen 2012 Aralık ayındaki döneri en fazla : 319 tl dir.

– 1/4 olan tecrubeli bir Diyetisyen ise 2012 Aralık ayında 1561 tl almıştır. Bu maaş da % 20 lik vergi dilimine girmiş halidir.

– 1/4 olan tecrubeli bir Diyetisyen ise 2012 Aralık ayında 776 tl denge almıştır.

– 1/4 olan tecrubeli bir Diyetisyen ise 2012 Aralık ayında en fazla 432 döner alabilmiştir.

Şimdi 2013 yılı Ocak ayı zamlanmış haliyle Diyetisyenlerin maaşları ile ilgili bilgiler vereyim;

* 1/8 olan yani işe yeni başlamış bir Diyetisyen 2013 Ocak ayındaki maaşı : 1470 tl dir.

* 1/8 olan yani işe yeni başlamış bir Diyetisyen 2013 Ocak ayındaki dengesi : 626 tl dir.

* 1/8 olan yani işe yeni başlamış bir Diyetisyen 2013 Ocak ayında en fazla 370 lt döner alabilir.

– 1/4 olan tecrubeli bir Diyetisyen ise 2013 Ocak ayındaki maaşı : 1658 tl dir.

– 1/4 olan tecrubeli bir Diyetisyen ise 2013 Ocak ayındaki dengesi : 800 tl dir.

– 1/4 olan tecrubeli bir Diyetisyen ise 2013 Ocak ayında en fazla 500 lt döner alabilir.

 

Bu bilgiler devlet hastanesinde çalışan iki Diyetisyen Arkadaşımızın bilgileridir. Bu bilgilerin değişimini etkileyen etmenler vardır.
Bunlar çocuk sayısı – medeni durumu – sendika parası … gibi.
Not : Devlette çalışan arkadaşlar maaş bilgilerini bizlerle paylaşırlarsa seviniriz.

 

Dyt. ALi YÖRÜMEZ
dytali@gmail.com

mail-grubu

37 YORUMLAR

  1. merhaba ali bey, ben 7 ocakta muş devlet hastanesinde göreve başladım. sabit döner sermaya adı altında yatan miktar sadece 334 tl oldu.bunun başka illerde 600-700 tl civarında olduğunu biliyorum fakat bize ankaradan gelen sistemin bu şekilde olduğu söyleniyor. bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim? lise mezunu olarak görev yapan hemşireler yada teknisyenler 600 tl sabit döner alırken bizim 334 tl alıyor olmamız çok saçma.bu konuda ne yapabilirim acaba önerilerinizi bekliyorum. DİYETİSYEN TUĞÇE AYTAR

    • sizinn maaşınızz tamm olarakk ne kadar ? :) yukarıda dengee fln yazılmışş anlaşılmamışş bişeyy ;) döner+denge+maaş mı veriyorr devlett anlayamadmm .

      • Bunda anlaşılmayacak bir şey yok ki. Saglık soktorunde çalışnların alacagı ücret ana üç bileşenden toplanmaktadır. Örnegin işe yeni başlamış bir diyetisyen maaş + döner + dengenin toplamı ile ücretini almaktadır.

        Maaş : Devletin belirlemiş degişken sabitinizdir. Vergi dilimine girilince kesintiye uğramaya başlar ve sabitiniz değişme gösterir. Yani yılın ilk ayındaki maaşınız ile son ayındaki maaşınız aynı degildir. İş ilk başlayan bir diyetisyen için 1470 civarındadır.

        Döner : Kurumun kar getirisine göre degişir. Kurum zarar eden bir yer ise olmayabilir. izin – rapor – çalışılan gün sayısı gibi etmenler ile hesaplanmaktadır. Çalışılmadığı gün sayısı fazla ise veya kurum zarar ediyorsan malesef 0 tl :(
        iş yeni başlamış bir diyetisyen devlet hastanesine en fazla bir devlet hastanesinde 370 alabilir.

        Denge : 626 tl sabittir. Bu kurum zarar etse de kar etse de aynıdır. Çalışılan gün sayısı buna etki etmez

        Halk saglıgı – saglık il mudurlukleri – devlet hastanesi – tıp fakultesi – kadrolu veya 4/b li olmak başta olmak üzere evli veya bekar – çalışan eş veya çalışmayan eş- çocuk sayısı gibi etmenler de alınan ücreti degiştirdiği unutulmamalıdır.

  2. sonuçç olarakk bir diyetsyenn aydaa ne kaadrr alıyorr maaş+döner+denge mi ?? ;)

    • Bir diyetisyen devlette;
      Sabit kıdem ve derecesine göre maaş alır.
      Buna ilave olarak yine kıdem ve derecesine göre sabit denge alır.
      Bunlara ilave olarak bir de çalıştığı kurumun aylık getirisine göre döner alır.

  3. evet bir diyetisyen maaş+denge+döner alıyor. maaş 1652 tl, sabit 626tl, dönerde ali beyin dediği gibi değişiyor. fakat benim dengede bir yanlışlık söz konusu 334 tl yatıyor ısrarla bu konuyu nasıl çözebilirim ve belgelerle ispatlayabilirim bunu bilmiyorum yardıma ihtiyacım var.

    • mutametlikten ünvan ve derecenizi ögreniniz yanlışlık olma ihtimali yüksek. Bana maaş bodronuzu mail olarak gönderirseniz yanlış hakkında bilgi verebilirim.

  4. herr yeree beslenme ve diyetetik bölümü açıldıı ve 4-5 yıla mezunn sayısıı artacakk, buna karşın devlett çokk az atamaa yapıyorr. 4-5 yılaa işsizz kalabilirmiyizz :( ?? ve diyetisyenlerin aile hekimliğii gibii bi sistemdee çalışmaa iht. varmııı öyle bi söylentii varr !!

  5. merhaba ali bey:) Peki özel bir hastanede çalışma koşulları ve ortalama maaş hakkında bilgi verir misiniz ? :) Teşekkürler.:)

  6. Bahsettığınız bılgıler kapsamında 2013 de devlet kadrolarında işe yenı gıren bır dıyetısyenın maası kabaca(döner harıc)en az 2000 TL dıyebılırmıyız.

  7. son zamanlarda oldukça populer bir meslek, 3-4 yıla kadar mezun sayısı artacak iş bulma sorunu yaşamaz mıyız?

    • dünyada ve türkiyede obezite hızla artarken nasıl iş problemi yaşanacağı konusunda kesin hüküm verebiliyorsunuz ki?! bence daha bir on sene iş bulma sıkıntısı yaşamaz mezunlar.devlette de atamalar artacak diye düşünüyorum..

  8. ben lise son öğrencisiyim aklımda diyetisyenlik var kocaelide yaşıyorum 4 yıl sonra iş bulma olanağım çok az mı olur

    • şuan bile yok iş olanağı özelde elime geçen para 1800 hemşire olsam bundan daha iyiymiş

  9. Ben de şuan diyetisyenlik okuyorum.Döner sermaye neden bu kadar düşük?Açıkçası toplam ele geçen miktar çok az diğer mesleklere göre…Peki gelecekte iş sıkıntısı olacak mı? Şuan alımlar çok az.

  10. yükseklisans yapmiş bir diyetisyenin maaşı devlette degişiyor mu acaba(yeni başladiginda)??

  11. ben hemşirelik 4.sınıf öğrencisiyim bu yıl üniversite sınavına girdim vediyetisyenliği kazanabilicek puanı aldım. diyetisyenlik okumayı düşünüyorum hemşire olarak çalışırken. acaba diyetisyenlik okumama gerek var mmı hemşirelkikten maaş ve kariyer olarak daha iyi mi ? bilgi verirseniz çok sevinirim.

    • bunlara şaşırmamak lazım bence ne yazık ki öyle de orda ki sağlık personeli ne kadar alıyor?

  12. Merhaba, acaba üniversite hastanesinde kadrolu diyetisyen olarak çalışanların maaşı dengesi döneri ne kadar oluyor ortalama olarak?

  13. yav yok arkadaşlar ya iyi araştırın diyetisyen maaşları çok yüksek öyle her gördügünüze inanmayın bizin arkadaşın babası4 bin lira alıyor internetten mümkünse hiç bir meslege bakmayın :) hatta şöyle söyleyim fazla söze gerek yok itü mezunu + 3 dil (ispanyolca ingilizce fransızca ) bilen bir mühendis 750 tl alıyor yazıyordu bi sitede hahaha

    • 2bin lira için sürünüyorum arkadaşının babası nerde çalışıyosa söyle bizde oraya gidelim

  14. merhaba ali bey, derece düştükçe maaş artıyor diye biliyoruz peki bu üniversite hastanesinde de aynı şekilde olmuyor mu? neden üni hastanesinde devlete göre maaşlar daha düşük? devlet üni ve halk sağlığı maaşları hakkında bilginiz var mı?

  15. kırıkkale üniversitesi beslenme ve diyetetik bölümünü kazandım severek okuyacağımı düşünüyorum gayet güzelde bir meslek bence ama yapılan yorumlar çok moralimi bozdu 2 bin lira için takla atıyorum falan filan,böyle olmamalı çok üzücü,o kadar okuyup diyetisyen olmak kolay değil diye düşünüyorum birileri güzel şeyler söyleyebilir mi?..

    • bende kırıkkale diyetisyenliği kazandım.aynı şekilde obezite bu kadar artarken iş bulma sıkıntısı neye dayanarak söyleniyor?kırşehir de bir diyetisyen 4000 lira maaş aldığını söylemişti

  16. Ben bu sene diyetisyenliği kazandım.Acaba mezun olduğumda iş sorunu yaşarmıyım.Özel hastanelerdeki tahmini maaşı söyler misiniz

  17. bende bu sene diyetisyenlik kazandım yorumlar çok kötü moralim bozuldu açıkcası ben böyle olduğunu bilmiyordum diyetisyenlik bu kadar vahim durumda olamaz bence

  18. değerli genç diyetisyen arkadaşlar. diyetisyen adayı öğreciler ve de gelecekte diyetisyen olmayı düşünenler.
    23 yıllık diyetisyenim. 1/4 derecede eskişehir devlet hastanesinde görevliyim. yani devlette çalışan bir diyetisyenin alabileceği en fazla miktarı alıyoruz. hastane her ay tavandan döner dağıttığı için söylüyebiliyorum bunu. temmuz 2013 maaşım 1678+832 tl denge+550 tl performans toplamda 3060tl(not:bekar çocuksuz) yani performansı yüksek ,kar eden bir devlet hastanesinde alınacak en yüksek miktar budur. üzerine kim ne söylüyorsa abartıdan ibarettir.

    • Sayın Işıl,

      beklediğiniz cevap nedir? Burada mesleğin devletteki maaşı belirtilmektedir. Özelde 10 bin tl de alan arkadaşlar var 2 bin tl ye de calışan arkadaşlarımız bulunmaktadır.

Yoruma kapalı.