Ne Olacak Diyetisyen Mesleğinin Hali 1

9
2492
www.diyetisyenstore.com


Merhaba Arkadaşlar, Beslenme ve Diyetetik Mesleğini İlgilendiren Konuları bir seri halinde tartışmaya açmak istedik.

İlk tartışma konumuz :
Beslenme ve Diyetetik bölümleri ve bu bölümlerde ders veren hocalar ile ilgili. Yani Diyetisyen hocalardan ders almak ile diyetisyen olmayan hocalardan ders almanın ne gibi farkı olmaktadır. Bu bölümü tercih edecek arkadaşların hangi üniversiteyi tercih etmesini önerirsiniz?

Beslenme ve Diyetetik bölümünde bölüm dersini bir diyetisyenden öğrenmek ile bir başka meslek mensubundan öğrenmek arasında ki değerlendirmelerinizi aşağıdaki yorum kısmına bırakmanız.

 

 

mail-grubu

9 YORUMLAR

  1. YÖK yeni bölümler açılması yerine mevcut bölümlerde nitelikli eğitim gücü yoksa kesinlikle eğitim yapılmamasına yönelik 2 gün önce bir açıklama yaptı.

    “Tıp ve diğer sağlık bilimleri alanında nicelik yanında kalite ölçütlerinden de taviz verilmemelidir. Tıp, diş hekimliği, eczacılık, hemşirelik, ebelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, besleneme ve diyetetik ile diğer sağlık bilimlerinde eğitim ve öğretimin gerek insan gücü, gerekse eğitim alt yapısı standartlarına haiz olmayan kurumlarda eğitim kesinlikle yapılamamalıdır.”

    http://www.memurlar.net/haber/349414/

  2. diyetisyen hocalar veya diyetisyen kökenli olanlar size mesleği,bunlarla ilgili etiği öğretırken diyetısyen olmayan hocalar sadeece bilgisayadan cıktı alıp onu derste okumaktan öteye geçemezler ama olan mesleğe ve ordakı ogrencılere olur yanı hem şiş hem kebap yanar..

  3. ben ege beslenmedeyim bir tane diyetisyen öğretim üyemiz var diger hocalar dışarıdan geliyor diyetisyen hocamız mesleki derslere giriyor genetik mikrobiyoloji gibi derslere ise tıp fakültesinden hocalar geliyor.benim şu ana kadarki görüşüm mesleki yani beslenme ilkeleri(1.sınıf oldğum için) dersi diyetisyen hocamızca verildikten sonra diğer derslere de alanında uzman hocaların girmesi beni hiç rahatsız etmiyor aksine akkıllıca buluyorum

  4. Ben Atatürk Üniversitesi son sınıf öğrencisiyim.biz bu üniversitede ilk olduğumuz için hoca açısından bir çok problemle karşılaştık.kendimizle ilgili olmayan birçok şeyi öğrenmek zorunda kaldık diyebilirim.örneğin bir fizyolojı,anatomi gibi derslere alanında uzman hocaların girmesinde bir sakınca yok,hatta öyle olmalı fakat bunun dışında ki tüm mesleki hatta içinde besin,beslenme geçen tüm derslere teorik ,uygulama dahil kendi diyetisyen hocalarımız girmelidir.mesela beslenme biyokimyası dersi eğer bir tıp fakültesi hocası tarafından anlatılırsa sadece biyokimya şeklinde anlatılır ama biyokimya alanında uzman bir diyetisyen tarafından anlatılırsa beslenme biyokimyası anlatılır.bu bölümü tavsiye edecek kişilere tavsiyem tercih edecekleri üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümlerini iyice araştırsınlar.kaç hoca var,diyetisyen hoca sayısı ne,hatta bölümdeki hoca ya da araştırma görevlileriyle iletişime geçerek ya da mezun öğrencilerle bilgi alsınlar.eğer bölüm yeni açılmışsa ciddi manada problemlerle karşılaşırlar.bu yüzden yeni açılanları tercih etmemelerini öneririm.tabi bunu hoca bakımından söylüyorum.

  5. Merhaba Meslektaşlarım,

    Gerçekten nereye gidiyor meslegimiz, her gecen gün bir kötü haber ile bir kaz daha üzülmekten artık bıktım. Hastalara diyetisyen olmayıp diyetisyen olarak kendini tanıtanların vermiş olduğu önerilerin sacmalık olduğunu anlatmaktan yoruldum.

    Facebook a bakıyorum bazı genç arkadaşlar da bu serüvenin içerisine yer almaktalar. Sanıyorum ki başlarında bulunan hocalarının diyetisyen olmayışı onları bu yönde etkiliyor. Sanki bir diyetisyen adayı degilde bir gıda mühendisi, veteriner veya bir hemşire gibi yazışıyorlar. Bu meslekeri kesinlikle kücümsemek için bunu yazmıyor. Herkezin kendi mesleğini yapması düşüncesindeyim. Her meslek önemli ve saygındır.

    Bu kötü gidaşı durmak için neler yapılabilir. Bizlere neler düşüyorsa biz bunun için birlik olmak için hazırız.

  6. Değerli meslektaşlarım, bölümlerimizde meslektaşımız olan hocaların olmayışı bir yana, meslektaşımız olan kişileri almamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Aralarında beslenme ve diyetetik eğitimi almış hoca görmek istemiyorlar. YÖK’ün bu durumun farkına varması gerekiyor. Yeni bölümler açılmasına ve meslek dışı kişilerin hoca olmasına YÖK izin veriyor, 9 maddelik teklifte ise Sağlık Bakanlığı’na öneride bulunuyor. Yeni bölüm açılmasına neticede sağlık bakanlığı karar vermiyor. Şu linkte bahsi geçen konuyu okuyabilirsiniz: http://www.memurlar.net/haber/349414/

  7. merhaba.bu yıl büyük ihtimalle diyetisyenlik seçeceğim.şu an sıralamamda trakya afyon kırklarelı ve kırıkkale var.bu ınıversitelerdeki hoca kalıtesi hakkında bilgisi olan varsa lutfen paylaşsın simdiden tesekkurler

  8. hacettepe 2. sınıf öğrencisiyim.. sanırım bahsi geçen konuda en mutlu olan kişi benim.. çünkü gerçekten beslenme ve diyetetik bölümünün her alanında en iyi hocalardan ders almaktayım.. onun dışındaki dersler anatomi fizyoloji gibi dersler de tıptan gelmekteler ve onlarla da ders işlemek ayrı bir zevk.. bölümümüzün öneminin anlaşılması biraz zaman aldı ama önemi anlaşıldıktan sonra her yerde çok çabuk bölümümüzün kurulduğunu görüyorum.. sağlık alanında hangi bölüm olursa olsun birebir ilginin şart olduğuna inanıyorum.. ve bunun içinde sağlam bir altyapı gerekiyor.. öncelikle bölümümüzün sağlık bilimleri fakültesinden ayrılıp kendi özerk yapısına ulaşması gerekiyor..böyle olduğu zaman kadroların artacağını ve böylece eğitimin daha da üst bir noktaya çıkacağına inanıyorum.. bu konuda öncelik kesinlikle hocalarımıza kalıyor.. bölümümüz Türkiye standartlarında en zor bölümlerden birisi bence.. şöyle bir düşünün besin,beslenme gibi herkesin ahkam kesebildiği, insanların temel ihtiyaçlarından olan bi konuda onlara bildikleri bazı şeylerin yanlış olduğuna inandırmaya çalışıyoruz.. bunun ne kadar zor olduğu aşikar.. bu nedenle hocalarımızın bu işe bir el atıp gerekiyorsa tvlerde boy göstermeleri lazım..

Yoruma kapalı.