www.diyetisyenstore.com

MİKROBİYOM TERAPİLERİ KONGRESİ 2023

DAVET

Değerli Meslektaşım,

Bilim dünyasında steril olarak kabul edilen bir çok bölgelerini de kapsayacak şekilde insan vücudunun farklı alanlarında, bizim ile birlikte yaşayan minik canlılar. Trilyonlarca sayıda binlerce türde, on binlerce genoma sahip olan ve sayısız metabolik faaliyetler ile metabolizma nihai ürünlerinin meydana gelmesine katkıda bulunan insan mikrobiyotası. Mikrobiyotanın beslenme ve diyet ile etkileşimlerini, insan sağlığı ve hastalıklarını, genetik ve epigenetik mekanizmaları, nasıl etkilediklerini, hastalıkların etiyo patogenezlerinde direkt veya indirekt olarak ana rolleri veya tetikleyici rolleri nasıl üstlendiklerini hep birlikte konuşarak tartışacağız. İnsan mikrobiyotasının şimdi ve gelecekte hastalıkların tedavi yaklaşımlarını nasıl ve ne seviyede etkileyerek yol gösterici olabileceklerini, kişiye özgü tıp uygulamaları bağlamında bu minik canlılarımızdan nasıl faydalanabileceğimizi …vb güncel, ilginç bir çok konuyu alanında uzman ve yetkin olan siz değerli bilim insanları ile, kanıta dayalı bilimsel bilgi ve bulgular ışığında hep birlikte konuşarak, tartışacağız.

Ümit ediyor ve inanıyorum ki; bu kongre bilhassa genç araştırmacıların zihinlerinde ve mesleki kariyerleri ile ilgili gelecek planlamalarında çok önemli yol gösterici bir misyon üstlenerek son derece faydalı olacaktır.

Bütün insanlık için, bilim dünyası adına da mevcut durum ve gelecekteki yenilikçi gelişmelere ışık tutacak en güncel ve en yeni bilgilerin konuşulacağı, anlatılacağı, birlikte tartışılacağı kongremizin, bütün katılımcılar için faydalı olmasını dilerim.

Sizleri de birçok disiplin ile ilgili çok yönlü konuları içeren kongremizde aramızda görmekten büyük memnuniyet ve onur duyacağımı ifade etmek isterim.

Sağlıkla kalınız

Selam ve Saygılarımla

Prof. Dr. Recep KEŞLİ (B.S., M.D., Ph.D)
Kongre Başkanı

Kongre Resmi web sitesi :  www.mikrobiyomterapileri.com

 

mail-grubu